Ποιοί είμαστε

«Ya basta» σημαίνει «φτάνει πια»!

Η κατάληψη στην οποία συμμετέχουμε είναι μια ακόμα ρωγμή στον σημερινό ολοκληρωτισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αποτελεί έναν πυρήνα

αντικαθεστωτικών δράσεων και κέντρο έρευνας και πειραματισμού πάνω στην δημιουργία μιας αυτόνομης κοινότητας, δρώντας παράλληλα στον χώρο της αντιπληροφόρησης.

Στεκόμαστε ενάντια στο χρηματοπιστωτικό καθεστώς, τους υπηκόους του και όσους με απάθεια το συντηρούν. Αντιλαμβανόμαστε το σύστημα σαν την κύρια αιτία των περισσοτέρων κοινωνικών προβλημάτων, και δρούμε εναντίον του για την εξάλειψή τους, χωρίς να σπαταλούμε άσκοπα την ενέργειά μας καταπολεμώντας τα συμπτώματα. Η πτώση του καθεστώτος μαζί με την συνεχή προσωπική επανάσταση στη συνείδηση του καθενός θα συντελέσει θετικά στην εξέλιξη και στην συνέχιση της επαναστατικής υπόθεσης.

Μετά από την παρατήρηση των τωρινών μορφών δράσης ενάντια στο υπάρχον και τις πρακτικές τους, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να εξελιχθούν ή να βρεθούν νέες, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα. Χωρίς την πλειοψηφία της κοινωνίας να συμμετέχει, οι σημερινοί αγώνες δεν θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα πέρα από τη δύναμη και την έμπνευση που μας δίνουν κάποιες συνειδητοποιημένες μειοψηφικές συγκρουσιακές τάσεις μέσα σε αυτούς, που παραμένουν όμως ανοργάνωτες, παρόλο που οι κατασταλτικές δυνάμεις αναβαθμίζονται συνεχώς.

Αναλογιζόμαστε την αυτονόμησή μας ως μια άμεση λύση για μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση και μια δράση έμπρακτης αμφισβήτησης του τρόπου ζωής που μας έχουν επιβάλλει. Σε ατομικό επίπεδο, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε αυτόνομα. Η εξέγερση ξεκινάει από μέσα μας, ενάντια στον εαυτό μας ο οποίος μας θέτει όρια τα οποία του εμφύτευσε η κοινωνία. Πρέπει να στραφούμε ενάντια στο ψεύτικο εγώ μας, αυτό που έπλασαν οι πλασματικές καθημερινές συνθήκες του συστήματος, οι οποίες μας επιβάλλονται εν αγνοία μας από την παιδική ηλικία ώστε η αντίστασή μας να μειώνεται μεγαλώνοντας. Στην θέση του να βάλουμε το πραγματικό «εγώ» μας , αυτό που εμείς αποφασίζουμε ότι θέλουμε να είμαστε. Συλλογικά, να πετύχουμε την διατροφική μας αυτάρκεια και ενεργειακή αυτονομία και να εξασφαλίσουμε την υγειονομική μας περίθαλψη, δημιουργώντας ένα σύστημα υγείας αυτόνομο από το κράτος και το καθεστώς. Να εκπαιδευτούμε οι ίδιοι αλλά και οι νέες γενιές σε ένα αυτόνομο σύστημα εκπαίδευσης, «μια εκπαίδευση που βοηθάει τη χειραφέτηση και την αντίστασή μας».( EZLN – Αυτόνομοι Εξεγερμένοι Δήμοι).

5 Responses to Ποιοί είμαστε

 1. prison bound says:

  κανα mail επικοινωνίας υπάρχει?

 2. geia xara, eimai o Xristos apo Voodoo Healers…tha eimaste se periodeia ton Aprilio, paizoume Kerkira stis 7 apriliou Sabbato…tha thelate na kanoume ena live sto xwro to diko sas sta Iwannina ti Paraskeui stis 06/04???

  rixte mia apanthsh oso mporeite syntomotera
  euxaristw

  6944856536 fastchris777@gmail

  • yabasta says:

   γεια σας από Γιάννενα. Ισχύει ακόμα για το live? θα απαντήσουμε όσο πιο σύντομα μπορέσουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published.