Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία

20 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα της 48 γενικής απεργίας, ο λαός που δυναμικά την υποστήριξε σε κάθε μέρος της χώρας πήρε μία γεύση κόκκινου φασισμού. Το ΚΚΕ απέδειξε για άλλη μια φορά τον καθεστωτικό του ρόλο και έκανε ξεκάθαρη τη θέση του απέναντι στους εξεγερμένους, ως δύναμη καταστολής και εν δυνάμει αντεπαναστατικός στρατός. Τα αφεντικά του Περισσού με την συγκατάθεση και υποστήριξη παλουκοφόρων εθελοντών των ΚΚΕ-ΚΝΕ ανέλαβαν αποκλειστικά την φύλαξη της κοινοβουλευτικής δικτατορίας περικυκλώνοντας τη βουλή από νωρίς το πρωί. Τα σκυλιά των ΜΑΤ, σχεδόν άφαντα στην αρχή, έκαναν την εμφάνισή τους όταν είδαν πως η περίφημη περιφρούρηση των ΚΝΑΤ υποχωρούσε και δεν μπορούσε να συγκρατήσει το πλήθος και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα ρίχνοντας ξύλο και τόνους χημικών. Έπειτα, εξασφαλίζοντας πρώτα την αποχώρηση των ΚΚΕδων, πραγματοποίησαν εκκένωση στην πλατεία Συντάγματος. Η ίδια γραμμή ακολουθήθηκε από τα μέλη του ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις της ελλάδας, όπως και στα Γιάννενα, όπου οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους εντολοδόχους χαφιέδες, όταν αυτοί προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία τους.

Απολογισμός, ένας ακόμη δολοφονημένος από το κράτος και τα χημικά των ΜΑΤ, μέλος του ΠΑΜΕ, γεγονός που τα καθάρματα της καθεστωτικής προπαγάνδας με την συμμετοχή στελεχών του ΚΚΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν. Τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν, ανακοινώνεται σε πολλά κανάλια και διαδικτυακούς τόπους ότι ο θάνατος προήλθε από χτύπημα πέτρας κατά την διάρκεια «συγκρούσεων κουκουλοφόρων – διαδηλωτών», στοχεύοντας  για μια ακόμη φορά να ενοχοποιήσει την συγκρουσιακή επαναστατική τάση. Ακόμη και μετά την ιατρική ανακοίνωση, η οποία αναφερόταν σε καρδιακή προσβολή λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας, στη συνείδηση πολλών «ο θάνατος προήλθε από χτύπημα πέτρας», «κουκουλοφόροι αμαύρωσαν μεγαλειώδη ειρηνική διαδήλωση», «κουκουλοφόροι επιτέθηκαν δολοφονικά εναντίον διαδηλωτών».  Χωρίς κανέναν σεβασμό προς τον δολοφονημένο διαδηλωτή, στελέχη του ΚΚΕ με δηλώσεις τους συνεχίζουν να αθωώνουν το κράτος και τον κατασταλτικό του μηχανισμό. Συριζα και Ανταρσύα δημοσιεύουν παρόμοιες εμετικές ανακακοινώσεις για τις δικές τους πολιτικές μικροσκοπιμότητες μιλώντας για «ασφαλίτες με κουκούλες που επιτέθηκαν στην περιφρούριση της ειρηνικής διαδήλωσης» και «δολοφονικές επιθέσεις τυχοδιωκτικών ομάδων που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στην περιφρούριση του ΠΑΜΕ».

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που ήταν στο σύνταγμα είχε φανερά εδώ και πολύ καιρό την διάθεση να εισβάλει στο κοινοβούλιο και η σύγκρουση με όσους θα το προστάτευαν ήταν αναπόφευκτη. Αυτό το ήξερε το κράτος το οποίο δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το πλήθος αλλά και το ΚΚΕ το οποίο προτίμησε να καταστείλει μια εξέγερση που δεν θα μπορούσε να ελέγξει, παρά να συμμετέχει σε αυτήν.

Στον ολοκληρωτισμό που επιβάλει η κυβέρνηση και τα δεξιά και αριστερά δεκανίκια της, η οργάνωση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Όχι άλλες κρατικές δολοφονίες. Κανένας εξεγερμένος στα χέρια του κράτους. Από τα οργανωμένα συγκρουσιακά μπλόκ μέχρι την εξέγερση και την επανάσταση.

 

«Κι είναι κυριολεκτικά ηλίθιοι κείνοι πού τους πήρε ο πόνος γι’ αυτούς, που τόσο δικαιολογημένα χτυπήσαμε, για να παίρνουν το μέρος τους ή είναι ολοκληρωτικά συνένοχοι τους.» Από το λόγο του Άρη στη Λαμία

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *